
*Malzemeler:*
- 500 gr taze veya kuru börülce
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet domates (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Su
*Yapılışı:*
1. Börülceleri yıkayıp süzün. Kuru börülce kullanıyorsanız önceden 6-8 saat suda bekletin.
2. Tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
3. Sarımsakları ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
4. Rendelenmiş domatesleri ilave edip, biraz pişirin.
5. Börülceleri tencereye ekleyin, tuz ve karabiber serpin. Üzerini geçecek kadar su koyun.
6. Kapağı kapalı, orta ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
7. Ocaktan alırken limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
8. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Soğuk servis yapın.