Zeytinyağlı Börülce Tarifi…

Azra 

PRENSES

Azra 

PRENSES
Katılım
23 Ara 2023
Mesajlar
589
Tepkime puanı
453
Puanları
63
Konum
Giresun
1760701000957



*Malzemeler:*
- 500 gr taze veya kuru börülce
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet domates (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Su

*Yapılışı:*
1. Börülceleri yıkayıp süzün. Kuru börülce kullanıyorsanız önceden 6-8 saat suda bekletin.
2. Tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
3. Sarımsakları ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
4. Rendelenmiş domatesleri ilave edip, biraz pişirin.
5. Börülceleri tencereye ekleyin, tuz ve karabiber serpin. Üzerini geçecek kadar su koyun.
6. Kapağı kapalı, orta ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
7. Ocaktan alırken limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
8. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Soğuk servis yapın.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst