
*Malzemeler:*
*Etli harç için:*
- 500 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
- 2 adet domates (doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
*Kapama için:*
- 1 adet testi (ısıya dayanıklı çömlek)
- Hamur (kapak için): Un + su ile yoğrulmuş küçük parça
---
*Yapılışı:*
1. Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştır. Etin ve sebzelerin baharatlarla iyice harmanlanmasına dikkat et.
2. Hazırladığın karışımı dikkatlice testinin içine doldur.
3. Testinin ağzını küçük hamur parçasıyla sıkıca kapat.
4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık *1.5 - 2 saat* pişir.
5. Servis sırasında testiyi kırmak istersen, dikkatlice çekiç ya da sert bir cisimle kapağını kır.
6. Yanında pilav ya da lavaşla servis edebilirsin.