Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 çay bardağı kornişon turşu (halka halka doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Tepside Pratik Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır
Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağı, tuz ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Püreyi yapışmaması için yağlanmış ya da su ile ıslatılmış (ben ıslattım) borcama elinizle bastırarak her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.
Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ile halka halka doğranmış sosisleri soteleyin ve patatesin üzerine yayın.
Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç ve bezelye karışımını dökün.
En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Ketçap ve mayonez eşliğinde servis edin. Afiyet Olsun.
Not: Dışarıda yediğiniz kumpirlerden lezzet olarak hiçbir farkı yok. Kişi sayısına göre malzeme oranlarında ve yine tercihen malzeme çeşidinde değişiklik yapabilirsiniz. En üstüne kaşar koyup koymama konusunda da özgürsünüz. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim. Sevgilerle.