*Malzemeler:*
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı tahin + 1 yemek kaşığı şeker + ceviz
*Yapılışı:*
1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
2. Süt, sıvı yağ ve tahini ekleyip karıştırın.
3. Vanilin, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
4. Cevizi ilave edip karıştırın.
5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
6. Üzerine tahin ve şekeri karıştırıp gezdirin, ceviz serpin.
7. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35–40 dakika pişirin (kontrolü kürdanla yapın).
*Püf Nokta:* Tahin kekin üstünde hafif karamelleşir, o yüzden üzerini yakmamaya dikkat edin.
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı tahin + 1 yemek kaşığı şeker + ceviz
*Yapılışı:*
1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
2. Süt, sıvı yağ ve tahini ekleyip karıştırın.
3. Vanilin, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
4. Cevizi ilave edip karıştırın.
5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
6. Üzerine tahin ve şekeri karıştırıp gezdirin, ceviz serpin.
7. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35–40 dakika pişirin (kontrolü kürdanla yapın).
*Püf Nokta:* Tahin kekin üstünde hafif karamelleşir, o yüzden üzerini yakmamaya dikkat edin.
Son düzenleme: