TAHİNLİ CEVİZLİ KEK

Azra 

PRENSES

Azra 

PRENSES
Katılım
23 Ara 2023
Mesajlar
589
Tepkime puanı
453
Puanları
63
Konum
Giresun
*Malzemeler:*
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı tahin + 1 yemek kaşığı şeker + ceviz

*Yapılışı:*
1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
2. Süt, sıvı yağ ve tahini ekleyip karıştırın.
3. Vanilin, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
4. Cevizi ilave edip karıştırın.
5. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
6. Üzerine tahin ve şekeri karıştırıp gezdirin, ceviz serpin.
7. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35–40 dakika pişirin (kontrolü kürdanla yapın).

*Püf Nokta:* Tahin kekin üstünde hafif karamelleşir, o yüzden üzerini yakmamaya dikkat edin.
 
Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst