
*Malzemeler:*
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5–4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
*Arası için:*
- 100 gr tereyağı (eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- (isteğe bağlı olarak içine çökelek ya da haşhaş da eklenebilir)
*Yapılışı:*
1. Ilık süt, su, maya ve şekeri karıştırın. 5 dk bekleyin.
2. Unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
3. Hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakın.
4. Hamuru bezelere ayırın (6–8 adet).
5. Her bezeyi incecik açın.
6. Üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürün.
7. Katmer şeklinde katlayın ya da rulo yapıp gül şekli verin.
8. 15 dk tepsi mayası yapın.
9. Elinizle hafif bastırarak açın, tekrar üzerine yağ sürün.
10. Önceden ısıtılmış 200°C fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
*Servis önerisi:* Sıcak sıcak çayla birlikte ya da üzerine bal/sürülebilir çikolata ile harika gider.