Sıcacık Ekmeklere: İncir Reçeli Tarifi

Maximum 

EMEKTAR UYE

Maximum 

EMEKTAR UYE
Katılım
29 Haz 2023
Mesajlar
326
Tepkime puanı
166
Puanları
43
Konum
Belalim.Net

1688832903497

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1kilogramtaze incir
  • 3su bardağıtoz şeker
  • 1adetlimon suyu
  • 1adetçubuk tarçın

İncir Reçeli Tarifinin Püf Noktası​

Reçeli, oda sıcaklığında bekletmeniz önerilir. İncirleri seçerken taze ve olgun olmalarına özen gösterin. Kaynayan reçele limon sıkmak reçelin özleşerek kıvam almasına yardımcı olur.

İncir Reçeli Tarifinin Pişirme Önerisi​

Kısık ateşte kaynatmak reçelin kıvamının tam anlamıyla oturması ve lezzetini meyvelerin içine iyice çekmesi için en uygun yöntemdir.
nasil-yapilir

İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. İncirleri güzelce yıkayın ve süzgeç içerisinde suyunu iyice süzdürün. Pişireceğiniz tencerenin içine alın ve üzerine şekeri ekleyip bir gece bu şekilde bekletin.

  1. Ertesi sabah şekerin bir kısmı erimiş olacak. Tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca içine çubuk tarçını ekleyin.
    incir-receli-yapim2
  2. Yaklaşık 40 dakika bu şekilde pişirin. Pişirme sırasında üzerine oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
    incir-receli-yapim3
  3. 5-10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra kıvamını kontrol edin. Pişen reçelinizi ocaktan alın. Reçeli sıcakken kavanoza doldurun.

4 Ters çevirip soğumasını bekledikten sonra oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.


Afiyet olsun!
 

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Neden incir reçeli sevemiyorum ben :(Aslında harikanbir meyve
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst