*Malzemeler:*
- 1 kg yeşil veya kırmızı küçük domates (sert olmalı)
- 1 baş sarımsak (dişlerine ayrılmış ve soyulmuş)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5-6 dal maydanoz
- İçme suyu
- 1 litrelik cam kavanoz
*Yapılışı:*
1. Domatesleri güzelce yıkayın, çok büyükse ikiye bölün.
2. Sarımsakları soyun.
3. Kavanozun dibine birkaç diş sarımsak, biraz maydanoz koyun.
4. Üzerine bir sıra domates, tekrar sarımsak ve maydanoz olacak şekilde yerleştirin.
5. Sirke, tuz, şeker, limon tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın.
6. Karışımı kavanoza dökün. Üzerini içme suyuyla tamamlayın.
7. Kapağını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yerde 7-10 gün bekletin.
*Tüyo:* Domatesler yumuşamadan, kıtırlığını koruyarak lezzetli bir turşu elde etmek için domateslerin çok olgun olmamasına dikkat edin.
- 1 kg yeşil veya kırmızı küçük domates (sert olmalı)
- 1 baş sarımsak (dişlerine ayrılmış ve soyulmuş)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5-6 dal maydanoz
- İçme suyu
- 1 litrelik cam kavanoz
*Yapılışı:*
1. Domatesleri güzelce yıkayın, çok büyükse ikiye bölün.
2. Sarımsakları soyun.
3. Kavanozun dibine birkaç diş sarımsak, biraz maydanoz koyun.
4. Üzerine bir sıra domates, tekrar sarımsak ve maydanoz olacak şekilde yerleştirin.
5. Sirke, tuz, şeker, limon tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın.
6. Karışımı kavanoza dökün. Üzerini içme suyuyla tamamlayın.
7. Kapağını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yerde 7-10 gün bekletin.
*Tüyo:* Domatesler yumuşamadan, kıtırlığını koruyarak lezzetli bir turşu elde etmek için domateslerin çok olgun olmamasına dikkat edin.