Portakallı Zerdeçallı Kek

Azra 

PRENSES

Azra 

PRENSES
Katılım
23 Ara 2023
Mesajlar
589
Tepkime puanı
453
Puanları
63
Konum
Giresun
*Malzemeler:*
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

*Hazırlanışı:*
1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırp.
2. Sıvı yağ, yoğurt ve portakal suyunu ekleyip tekrar karıştır.
3. Zerdeçal, portakal kabuğu rendesi ve vanilini ekle.
4. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave et.
5. Yağlanmış kek kalıbına dök ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 35–40 dakika pişir.
6. Ilındıktan sonra dilimleyip servis et.

*Püf Nokta:* Zerdeçal fazla konursa tadı acılaşabilir, ölçüyü aşmamaya dikkat et.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst