Patlıcan severlere: İtalyan Mutfağından Caponata

BF-Misafir35

Forum Üyesi

BF-Misafir35

Forum Üyesi
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
275
Tepkime puanı
162
Puanları
43
CAPONATA

1688716193832

Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 2 yemek kaşığı çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 2 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Şeker
Yapılışı:

  1. Patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Biberleri de doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.
  2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Patlıcanları ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Ardından biberleri, soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  3. Balsamik sirkeyi, yeşil zeytinleri, siyah zeytinleri, kapariyi ve domates salçasını tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
  4. Karışımı kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Arada karıştırarak pişirin.
  5. Soğuduktan sonra servis yapın. İtalyan ekmeği veya kızarmış ekmek dilimleriyle servis edebilirsiniz.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst