Papanaşi tatlısı

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
455
Puanları
83
Konum
Başkent
Malzemeler

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı bal

150 gram un

250 gram peynir

1 tatlı kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yapılışı

1.*Şekeri, kabartma tozunu ve peyniri bir kabın içerisinde karıştırın.

2.*Vanilya, un, irmik ve yumurtayı ekleyerek, mikserle karıştırın.

3.*Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince, streç filme sarıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.

4.*Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin.

5.*Hamurları hazırladıktan sonra, tavaya yağ döküp, kızartın.

6.*Tatlıyı, ekşi krema, vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst