Kıymalı-havuçlu Börek Tarifi nasıl yapılır ?

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
Malzemeler
4 ad. Yufka
1 ad. Yumurta sarısı
İçi için
200 Gr. Kıyma
2 Ad. havuç
1 Ad. Kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
Harcı için
2 yumurta + 1 ad. Yumurta beyazı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Soğan küçük küçük doğranıp sotelenir yarı pişince içine kıyma ve rendelenmiş havuç konur iyice pişirilir. Üstüne tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir. Ayrı bir derin kapta yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağ çatalla karıştırılarak hazırlanır. Bir adet yufkayı tezgaha serip üzerine hazırladığınız yumurtalı harçtan 4-5 yemek kaşığı dökün ve fırça yardımı ile yayın. Sonra üzerine bir adet daha yufka serin ve 8 ad. Üçgen parçaya bölün. Her bir parçaya önceden hazırladığınız kıymalı içten yeteri kadar koyun ve siğara böreği gibi yuvarlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde bitirin. Yağlanmış tepsiye yanyana dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. Afiyet olsun.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst