Kabak çiçeği dolması

Azra 

PRENSES

Azra 

PRENSES
Katılım
23 Ara 2023
Mesajlar
589
Tepkime puanı
453
Puanları
63
Konum
Giresun
1761769665297


Malzemeler:
- 20 adet taze kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Tuz, karabiber
- Yarım limonun suyu
- 2-3 dal taze nane ve dereotu (ince kıyılmış)

Hazırlık:
1. *Çiçekleri temizle:* Kabak çiçeklerini nazikçe yıka, içindeki tohumları dikkatlice çıkar. Suda bekletme, çok hassastırlar.
2. *İç harcı hazırla:*
- Zeytinyağında soğanı pembeleştir.
- Pirinci ekle, birkaç dakika kavur.
- Fıstık, kuş üzümü, baharatlar ve şekeri ekle.
- Yarım çay bardağı su ekleyip pirinç hafif diri kalacak şekilde pişir.
- Ocaktan al, yeşillikleri karıştır. Soğumaya bırak.
3. *Doldur:* Çiçeklerin içine harçtan az miktarda koy. Ağızlarını nazikçe bükerek kapat.
4. *Pişir:* Tencereye diz, üstüne limon suyu ve biraz zeytinyağı gezdir. Üzerine tabak kapatıp kısık ateşte, yarım bardak suyla pişir (yaklaşık 20-25 dakika).

*Soğuk servis edilir. Yanına limon dilimleriyle sunabilirsin.*
İsteğe göre yoğurtla da uyumludur. Afiyet olsun!
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst