
*Malzemeler*
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yaklaşık 1–1,5 su bardağı ılık su
- 300 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan (ince doğranmış)
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- Tuz, karabiber, pul biber
- Maydanoz (isteğe bağlı)
---
*Yapılışı*
*1. İç Harcın Hazırlığı:*
- Soğanları sıvı yağda kavurun.
- Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tereyağı, baharatlar ve cevizleri ekleyin.
- Ocaktan aldıktan sonra maydanozu katın, soğumaya bırakın.
*2. Dış Hamurun Hazırlığı:*
- Bulguru ve irmiği geniş bir kapta karıştırın, 1 su bardağı ılık suyla ıslatıp 10 dk bekletin.
- Salça, baharatlar ve unu ekleyin. Yoğura yoğura kıvamlı ve elastik bir hamur elde edin. (Gerekirse azar azar su ekleyin.)
*3. Şekil Verme:*
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak içini oyun.
- Hazırlanan kıymalı içten koyup dikkatlice kapatın.
- Elinizle yuvarlayarak şekillendirin.
*4. Pişirme
- Geniş tencerede tuzlu su kaynatın.
- Köfteleri yavaşça içine bırakın.
- Su yüzeyine çıkınca 3-4 dk daha pişirip çıkarın.