GW2 Nasıl Oynanmalıdır Ve Nelere Dikkat Edilmelidir.

Services 

ONURSAL UYE

Services 

ONURSAL UYE
Takım
.....
Öncelikle ençok oynanan oyundan biri. GW2 Yani Guild Wars 2

Maxresdefault 1
Karşılaştığım özellikle türk oyuncuların yarattığı sorunları yazıyorum.

1-Youtuber yada yayıncı diye bir oyunla ilgili içerik üreticilerine güvenmeyin.Örneğin GW2 yi 10 seneyi aşkın bir süredir oynayan en büyük youtuber yüzlerce yeni türk oyuncuyu dolandırdı.Oyundaki değerini bilmedikleri eşyalarını aldı.Oyunun en büyük türk forumunun kapanmasına neden oldu.Belkide binlerce türkün oyundan çıkmasına neden oldu.Oyunda nasıl hile yapılır diye anlatan videoları bile var.GW2 de en güvenilir kaynak orjinal wiki sayfasıdır.

2-Oyunda eşya ve altın için dilenmeyin.Hediye kabul etmeyin.Birçok eski oyuncu benim gibi sizi test eder.Size karşılıksız altın veya eşya verir.Kabul ederseniz.Kısa bir süre sonra sizi bloklarız.Bir daha konuşmayız.Yokmuşsunuz gibi davranırız.Bu çoğu zaman asla açılmayacak bir blok listesine girmenize neden olur.Hiçbir oyunda hiçbir zaman hediye kabul etmedim.

3-Oyunda kiminle arkadaş olduğunuza dikkat edin.Şayet eski bir oyuncu sizi sürekli öldüğünüz örneğin lvl 50+ fractal(oyundaki dungeon çeşitlerinden biri),Zor Moddaki Strike,Fractal,Raid (CM diye bilinir kısaca)götürüyorsa arkadaşlığı kesin,Bloklayın ve kendi başınıza oynayın.Bunun 3 nedeni vardır.

A-Ego kasıyor.Bak ben nekadar iyiyim sen ayakta bile duramıyorsun ben oyunu taşıyorum.
B-Oyunun çok zor olduğunu sanıp sizin içinde tüm eşyaları olan hesap satın almanızı sağlamak.
C-Sizi kendisine bağımlı yaprak gelir elde etmek yada güvenizi kazanarak heklemek.

4-Oyunda hızlı ilerlemek için yayın açmayın.Yayındaki izleyiciler oyunun eskileriyse size yardım ederler.Ama siz kendiniz sürekli yarıma ihtiyaç duyuyorsanız oyunu oynamamanız daha iyidir.Oyunun en eski oyuncusunun bile birşeyler peşinde koştuğu bir oyun yapısı vardır.Yardım yüke dönüşürse sizinle bağlantıyı keserler.

5-Oyunda ilerlemek için yada yayıncı olmak için oyundaki bayan oyuncuları kullanmayın.Oyundaki bayan oyunculara asılmayın.Oyun oynayan kadınlarında kandi kocaları,sevgilileri ve özel hayatları vardır.Aynı oyunu oynuyorsunuz diye asılamazsınız.Aynı metroye bindiniz diye güzel bir kız görünce asılırsanız laf atarsanız ne olur?Oyundaki bayan oyunculara küfür etmeyin.Kadınlar erkeklere göre sosyal bakımdan daha beceriklidir.Sizin özellikle yayın yaparak oynuyorsanız bir iki kelimenizden bile karakterinizi anlayabiirler ve sizde durduk yere neden beni blokladı diye yıllarca düşünürsünüz.Özellikle kadınlarkötü oyucnular gibi düşünenler çok yanılırlar.

6-İngilizce anlamıyorum şu nasıl yapılır diye sürekli soru sormayın.Açın wiki sayfasını türkçeye çevirin.PC başında oynuyorsanız ingilizceyi çevirmeniz 1-2 saniyelik iş.Şayet çevirdiğiniz zaman bile çözemediyseniz youtubeden yapanların videolarını bulun.

7-Discordlara girmeyin.Kişisel tecrübem nezaman discorda girsem steam hesabım hacklenilmeye çalışıldı.Sapıklarca rahatsız edildim.Oyun kuralları oyun dışı yerlerde geçerli değildir.Oyun oynamak istiyorsanız oyunu oynayın.Oyunda discorda en ufak şekilde gerek yoktur.Aklı başında hiçbir kadın niyeti sizi dolandırmak,hesabınızı çalmak,para kazanmak değilse discorda girmez.Özellikle online oyunlarla ilgili yada clan,guild gibi yerlerin discordlarına.Zamanımızda erkekler bile ses değiştiricileri kullanarak discordda kadın numarası yapabiliyor.

8-Oyunda güçlenince EGO kasmayın.Çoğu zaman insanların sizinle oynamak istememesine neden olur.Büyük bir egonuz varsa ofline oyun oynayın.

9-PVP de ölünce kızıyorsanız bu oyun size göre değil.Kızmıyormuş gibi numara yapsanız bile bunu anlarız.Oyunda tek kalırsınız herkez sizi bloklar.

10-Yaşım büyük diye saygı görmeyi beklemeyin.Birine yaşınız sorduğunuz anda zaten karşınızdaki sizin bunu neden sorduğunuzu anlar.Senden yaşça büyüğüm,abi abla amca olaylarını geçin.Bu bir MORPG herkez ayın yaştadır.Bunu kaldıramıyorsanız oyun size göre değil.Hiçbir online oyun size göre değil.Benim için 10 yaşındaki oyuncuyla 50 yaşındaki birdir.Gerçek hayatta değiliz oyundaki yeteneğinize ve oyunu nasıl oynadığınıza bakılır.

11-Toxic olmayın ve asla asla küfürlü konuşmayın.Bu sizin kiişliğinizin nekadar kötü olduğunu ve aldığınız aile terbiyesinin kötülüğünü simgeler.

12-Yayıncı olmak için GW2 oynamayın.Oyuncular sizi izlemeyi değil oyunu oynamayı tercih eder.GW2 sıradan insanlar için tasarlanmıştır.Herkez oynayabilir başarılı olabilir.E-spor alanı değildir.Popılüler olmazsınız.

GW2 de blok listemde 5 yabancı ve 120 türk var.Sanırım Türk MMORPG oyuncuları knight ve metin 2 kökenli olduğu için bu böyle oluyor.Umarım yeni nesillerde bu düzelir.

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In