Ekmek Dolması tarifi

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
457
Puanları
83
Konum
Başkent
287C00BC 682C 46CF 8F92 B43F78F3BA4B
Ekmek dolması tarifi malzemeler:
1 adet orta boy yuvarlak ekmek
250 gr. yağsız kıyma
2 adet orta veya büyük baş soğan
3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Ekmek dolması tarifi hazırlanışı:
Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz.
Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz.
İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz.
Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz.
Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz.
Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz.
Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz.
Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz.
Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz.

Alıntı
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst