Gözleri daha büyük, belirgin ve çekici göstermek için tercih edilen "cut crease" tekniği, özellikle gece makyajlarında ve dramatik görünümlerde oldukça popüler. İşte adım adım uygulanışı:
---
*Gereken Malzemeler:*
- Far bazı (eyeshadow base)
- Mat ve ışıltılı farlar (uyumlu tonlarda)
- İnce uçlu bir kapatıcı fırçası
- Kapatıcı (concealer)
- Karıştırma fırçası (blending brush)
- Eyeliner (isteğe bağlı)
- Maskara veya takma kirpik
---
*Adım Adım Uygulama:*
1. *Göz kapağını hazırla:*
Far bazı uygula ve sabitleyici bir ten rengi farla kapağı sabitle.
2. *Göz çukurunu belirginleştir:*
Göz çukuruna (crease bölgesi) orta tonlu mat bir far uygula. Karıştırarak derinlik ver.
3. *Karanlık geçişi yap:*
Dış köşelere daha koyu bir renk ekle ve crease hattına doğru karıştırarak gölge oluştur.
4. *Cut işlemi (kesik görünüm):*
İnce bir fırçaya kapatıcı alarak, göz kapağının katlanma çizgisine kadar düzgün bir şekilde uygulayarak "cut" görüntüsünü oluştur.
5. *Kapatıcının üstüne far uygula:*
Kapatıcının olduğu bölgeye ışıltılı veya açık tonlu bir far uygula. Bu kontrast, cut crease etkisini belirginleştirir.
6. *Geçişleri yumuşat:*
Koyu farla açık farın birleşim noktasını hafifçe karıştır, net ama keskin geçişi bozmadan.
7. *Eyeliner & maskara:*
İsteğe bağlı olarak eyeliner çek ve maskara uygula. Daha etkileyici bir görünüm için takma kirpik ekleyebilirsin.
---
İpucu:
Cut crease tekniği, badem gözlü ve kapak yapısı belirgin kişilerde daha etkili görünür, ancak doğru teknikle her göz yapısına uygulanabilir.
---
*Gereken Malzemeler:*
- Far bazı (eyeshadow base)
- Mat ve ışıltılı farlar (uyumlu tonlarda)
- İnce uçlu bir kapatıcı fırçası
- Kapatıcı (concealer)
- Karıştırma fırçası (blending brush)
- Eyeliner (isteğe bağlı)
- Maskara veya takma kirpik
---
*Adım Adım Uygulama:*
1. *Göz kapağını hazırla:*
Far bazı uygula ve sabitleyici bir ten rengi farla kapağı sabitle.
2. *Göz çukurunu belirginleştir:*
Göz çukuruna (crease bölgesi) orta tonlu mat bir far uygula. Karıştırarak derinlik ver.
3. *Karanlık geçişi yap:*
Dış köşelere daha koyu bir renk ekle ve crease hattına doğru karıştırarak gölge oluştur.
4. *Cut işlemi (kesik görünüm):*
İnce bir fırçaya kapatıcı alarak, göz kapağının katlanma çizgisine kadar düzgün bir şekilde uygulayarak "cut" görüntüsünü oluştur.
5. *Kapatıcının üstüne far uygula:*
Kapatıcının olduğu bölgeye ışıltılı veya açık tonlu bir far uygula. Bu kontrast, cut crease etkisini belirginleştirir.
6. *Geçişleri yumuşat:*
Koyu farla açık farın birleşim noktasını hafifçe karıştır, net ama keskin geçişi bozmadan.
7. *Eyeliner & maskara:*
İsteğe bağlı olarak eyeliner çek ve maskara uygula. Daha etkileyici bir görünüm için takma kirpik ekleyebilirsin.
---
İpucu:
Cut crease tekniği, badem gözlü ve kapak yapısı belirgin kişilerde daha etkili görünür, ancak doğru teknikle her göz yapısına uygulanabilir.