Çiğ balık severlere: Peru mutfağından Ceviche tarifi

BF-Misafir35

Forum Üyesi

BF-Misafir35

Forum Üyesi
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
275
Tepkime puanı
163
Puanları
43
Ceviche

1688720862450

Malzemeler:
  • 500 gr taze çiğ balık (örneğin levrek veya somon)
  • 4 adet limonun suyu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet jalapeno biberi
  • 1 adet domates
  • 1/4 demet taze kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:

  1. Balığı ince dilimler halinde doğrayın ve bir kaseye alın.
  2. Limon suyunu balığın üzerine dökün ve karıştırın. Balığın limon suyuyla marine olması için 20-30 dakika bekletin.
  3. Soğanı ince doğrayın, jalapeno biberini ve domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Taze kişnişi de kıyın.
  4. Balığın üzerine doğradığınız soğanı, jalapeno biberini, domatesi ve kişnişi ekleyin.
  5. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırın ve servis yapın. Mısır cipsi veya tortilla cipsiyle servis edebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • 1688720794769.png
    1688720794769.png
    106.2 KB · Görüntüleme: 0

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst