Beşamel Soslu Enginar

GuLce 

EMEKTAR UYE

GuLce 

EMEKTAR UYE
Katılım
28 Haz 2023
Mesajlar
1,853
Tepkime puanı
456
Puanları
83
Konum
Başkent
Malzemeler

5 enginar
2 tavuk budu
1 kase mantar
2 soğan
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
Tane karabiber
Sıvı yağ
Tuz

Beşamel sos için

1 su b. süt
1 çorba k. söke Un
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri İçin
Kaşar peyniri

Yemeğin tarifi

Büyük bir tencereye su koyun. Yıkanmış ve ayıklanmış enginarları koyun. Tavuk butlarını ve mantarları doğrayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı ve sarımsağı koyun ve karıştırın.

Defne yaprağını ve mantarı sırayla ekleyin. Son olarak tavuğu, tane karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın. Enginarlar suyunu çekip pişince fırın kabına . Tavuklu karışımı enginarların içine doldurun.?

Beşamel sosu için

Sütü, unu, sıvıyağı ve baharatları koyup karıştırarak pişirin. Harç koyduğunuz enginarların üzerine sosu dökün. Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerlerine tepeleme koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
 

Konuyu görüntüleyenler

Ana Sayfa Register Log In
Üst