Ayvalı kereviz
Malzemeler
– 1 adet ayva – 2 adet havuç – 2 adet kereviz kökü ve sapı – Yarım soğan – 1 bardak portakal suyu – 3 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı un – 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Un ve zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın, altın rengini aldığında tavaya küp küp doğranmış soğanı ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Bir dakika kadar karıştırdıktan sonra tavaya su ekleyin. Daha sonra yine küp küp doğranmış kereviz, ayva ve havucu tavaya ekleyin. Üzerine portakal suyu ve limon suyunu döktükten sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar bu karışımı pişirin. Bu süre sonunda tavayı ateşten alın ve soğumaya bırakın. Doğru ısıya ulaştığında yemeği bebeğinize yedirebilirsiniz.
Malzemeler
– 1 adet ayva – 2 adet havuç – 2 adet kereviz kökü ve sapı – Yarım soğan – 1 bardak portakal suyu – 3 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı un – 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Un ve zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın, altın rengini aldığında tavaya küp küp doğranmış soğanı ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Bir dakika kadar karıştırdıktan sonra tavaya su ekleyin. Daha sonra yine küp küp doğranmış kereviz, ayva ve havucu tavaya ekleyin. Üzerine portakal suyu ve limon suyunu döktükten sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar bu karışımı pişirin. Bu süre sonunda tavayı ateşten alın ve soğumaya bırakın. Doğru ısıya ulaştığında yemeği bebeğinize yedirebilirsiniz.